Jó tudni


Ez a történet egy valós idejű kalandról szól, aminek 2 jézusi korban lévő főszereplője Illés Adorján és Szabó “Szalag” Ádám, valamint országonként egy-egy fejlődő fa, ami a természet és az ember kapcsolatát szimbolizálja már évezredek óta. Küldetéstudatuk főként a folyamatosan saját határaik átlépésével járó elkerülhetetlen közeledés egy rég elfeledett szférához, valamint mások erre ösztönzése. Hiszik, hogy a tisztesség mind egymással, mind a természettel szemben elengedhetetlen a boldogsághoz. Míg tudják, hogy az anyagi javak elengedhetőek. Az utazás ösztönzi őket önmaguk kifejezésére. Az írások, fényképes és filmes dokumentáció pedig talán azokat inspirálja majd, akik csatlakoznak ehhez a bloghoz és lélekben velük utaznak. Tisztában vannak vele, hogy a világot nem lehet megváltani, ám azt is tudják, hogy önmaguk megváltása csakis saját magukon múlik. Ez egy nagyon fontos közlendő részükről felénk, olvasók felé.

A szabadság a függetlenséggel kezdődik és a felismeréssel, hogy szinte egész életünket az elménk által táplált gondolatok fogságában éljük. Adorján és Ádám először ezt ismerte fel és tette tisztába, ami automatikusan magával vonzotta a körülményeik rendezettségét. Munkahelyeiket tudatosan választották ahonnan ugyan ezen tudatosság segítségével léptek ki. A munkahellyel való szakítás azonban sok lemondással jár. Legfőképp a sok esetben észrevétlenül rabul ejtő kényelmet és a “pazarló” ,fogyasztói életet kell felszámolni, amit a pénz tesz lehetővé. De vajon tényleg akkora lemondás ez, vagy egyszerűen csak egy magasabb rendhez való igazodás? Ezzel nem a pénzt és a hozzá kapcsolódó világot tagadják meg, mindössze okosan használható eszközként tekintenek rá. A miértek kevésbé érdeklik őket ellentétben a hogyannal. Ez a szemlélet járul hozzá, hogy kényesen figyelnek a minőségre, életük minőségére. A szellemet részesítik előnyben, ám nem hagyják figyelmen kívül a fizika tényét sem. Hisz enni és inni kell, főleg ha több 10000 kilométeren át egy biciklivel utaznak. Ám nincs gondjuk azzal, ha hónapokon át sátorban kell aludniuk meleg vizes zuhany nélkül. A csillagos ég alatt álmodni, másnap az álom valóra válását teszi lehetővé.

Sokféle módja van egy világ körüli útnak. Pár dolog viszont elengedhetetlen. Legelőször is idő az életünkből. Mindenki tudja, hogy az egyik ha nem a legjobb módja megismerni a környezetünket, ha biciklivel utazunk. Ez nem csak olcsó, de egészséges, valamint hatalmas teret ad a szabadságnak. Ám lassabb, mint repülővel vagy autóval utazni, ezért kell átállni egy másik időszámításra. Esetleg nem is számolni az időt. Adorján és Ádám szerint az élet sokkal inkább a tapasztalatokról, mintsem a minél hosszabb itt létről szól. Az időre csak navigátorként tekintenek, ami eligazítja őket, ha szükségét érzik. Így bár felállítottak egy tervet, miszerint 2 évre lesz szükségük megtenni a nagyjából 50000 km-t, mégsem ragaszkodnak hozzá. Willy Fog 80 napos utazása nem példaérték számukra, ugyanis bárminek korlátot szabni pont a tapasztalás kárára mehet. Korlátot csakis az anyagi helyzetük jelenthet, ám ők emiatt sem aggódnak. Forrásaik nem kimeríthetetlenek szemben elhivatottságukkal. Hitük alapja megegyezik, miszerint bármi lehetséges.

A régi kifejezés, azaz “legyen meg a te akaratod” számukra a modern kori “go with the flow”-val azonos, amit nemcsak megértettek, de már életük alapvető vezérfonalává is vált. Útravalóul legtöbbet ebből visznek magukkal, minden más részletkérdés. Épp úgy, mint felszerelés, engedélyek vagy információ. Szándékosan csakis a legfontosabb tudnivalókat gyűjtik be, nem szeretnének abba a hibába esni, hogy mások tapasztalásait magukra formálva bármilyen elvárást állítsanak fel akadályként.

Ádám hivatását tekintve videóvágó és operatőr, valamint kezdő szárnybontogató az írói pályán. Filozófiai és pszichológiai témákban otthon érzi magát. Míg Adorján telekommunikációban utazott évekig, de szakítva a multi világával fotózásba, táncoktatásba, sikeres és vidám életre való ösztönzésbe kezdett. Ilyen szakmai tapasztalatokkal tehát nyugodt szívvel várhatunk tőlük érdekes beszámolókat, különleges fotókat, videókat.

Nem utolsó sorban a világszerte nonprofit alapú jótékonysági szervezetként ismert, Rotary club utazó nagykövetei címet is büszkén vállalják magukra. Ez óriási kapcsolatrendszert biztosít számukra, ami nagyban hozzájárul küldetésük színeségéhez, az országok közötti kapcsolatok ápolásához.

A blogot felváltva fogják írni, így két különböző írásstílussal találkozhat majd a kedves olvasó, virtuális utazó. Heti rendszerességre törekednek, mind fotók, mind írások tekintetében. Így szeretnék megosztani élményeiket és kalandjaikat azokkal, akik megoldást keresnek a szürke hétköznapok színessé formálására, vagy egyszerűen csak szeretnek elmerülni a spirituális kalandregények írott világában. Nincs más hátra mint átváltani az ő hullámhosszukra, kezdődhet hát az utazás.

Kellemes időtöltést Magyarország legújabb kalandorjainak hivatalos blogján.

Folytasd az olvasást az utazásunkról itt.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .