10 nap a kilövésig

Még csak szerda van, de már nagyon sok dolog történt velünk. Hétfőn visszavittük az egyik KTM-et az Evobikeba, hogy a 150 km alatt gyűjtött tapasztalatokat megbeszéljük a mesterekkel és megtörténjenek a végső beállítások. Ezután elhoztuk a másikat, hogy Adorján is elkezdje a tesztelését. El is kereszteltük őket.: Sir Dinamit az Adié és Mighty Voyager az enyém.

Ezt követően, ha lehet még jobban felgyorsultak az események. A Navi-Gate Kft-től kaptunk egy bringás Garmin GPS-t, amivel méteres pontossággal tudjuk majd trekkelni az utunkat és megadni az ültetett fák pontos helyét. Adi szerint egy új zarándokutat fogunk teremteni heavy usereknek, azaz olyanoknak, akik komolyan gondolják a menetelést bicajjal vagy akár gyalog esetleg szamárháton. Ez lesz a nap gyermekei zarándokút, aminek a “mérföldkövei” az általunk elültetett fák lesznek és így fognak összekötni mindenkit, akik ezt az utat szeretnék végigjárni a jövőben. Köszönjük szépen ezt a hasznos ajándékot a jövő zarándokjai nevében is. 🙂

20150601_150907

Magyar Pétertől vehettük át a Garmin cuccost

Ezt követően egyből gurultunk is át két utcával arrébb, ahol már egy régi ismerős, Búza Bali a.k.a. Pemzli várt minket, ugyanis ő és csapata ajánlották fel a bringás ruháinkat. Egy kávé és 10 percnyi beszélgetés után átmentünk a varrodába, ahol kiválaszthattuk a méreteket és elmondhattuk az elképzelésünket a színekről és feliratokról. Bár nem vagyunk nagy divatdiktátorok, azt mégis fontosnak tartjuk, hogy szép és a küldetésünket kifejező ruhában izzadjunk nap mint nap az elkövetkező 2 évben. Hamarosan bemutatjuk a nap gyermekeinek hivatalos mezét. Csajok vigyázzatok! hahaha

És most jön csak a java. A sok heti szervezésnek és előkészítésnek szerdán meglett az eredménye. Vonattal mentünk Bécsbe reggel, miután másodjára sikerült felkelni így az első vonatot lekésni.

20150603_072739

Iroda a vonaton

Először az Üzbég nagykövetségre siettünk, ahová zárás előtt meg is érkeztünk. Az üvegfal mögött egy mosolygós ember állt. Miután elé léptünk közöltük mi járatban vagyunk és egyből meg is kérdeztük mennyi időre lesz szükség mire a vízum az útlevelünkbe kerül. 7 napot mondott, aminek hallatán mi láthatóan nem örültünk és rögtön újra feltettük a kérdést, kicsit másképp. Mivel minden szükséges irat nálunk volt, rögtön leredukálta az időt 5 percre…ez már jóval jobban hangzott, nagy volt a vigyor mindkettőnk arcán. 3 perc múlva emberünk hozta is a csekket, amire 200 Euro volt írva. Újra összevontuk szemöldökünket, mivel a követség oldalán 70 euró szerepel / vízum. Szóval indulhatott is az alkudozás és a kérdésekkel bombázás. Kettőt fordult a koma és máris “csak” 160 euró szerepelt a csekken. Így kell 40 eurót lealkudni az üzbég nagykövetségen. 😉 Íme az eredmény:

20150603_121554

Ilyen egy érvényes üzbég vízum

Innen tovább mentünk a Tadzsik követségre, de még útba ejtettük a Vegan.at fesztivált, ahol otthon éreztük magunkat ugyanis mindketten húsmentes étrendet folytatunk.

20150603_135400

A bocik a barátaink


20150603_140128

Organikus borok kóstolása

Kicsit kalandozva a Mariahilfer straße-n jutottunk el a tadzsik nagykövetségre, ahol soron kívül fogadott minket a Konzul úr. Egy kellemes beszélgetés után úgy döntött, hogy 2 nap múlva megkapjuk ezen különleges országhoz a belépőnket. Otthagytuk tehát az útleveleinket, amiket nagy valószínűséggel egy segítőnk fog majd eljuttatni hozzánk pár napon belül. Jövő héten Irán és Pakisztán Konzuljai kezében lesznek az útiokmányok és ezt követően indulásra készen állunk.

10 nap a kilövésig” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..