Kína, Pakisztán és Ári bácsi

Lassan ott tartunk, hogy 3 vízumra szűkült az itthon beszerezhető okmányok száma. Ma a kínai nagykövetségen jártunk és amíg a kijelzőt bűvöltük, hogy a 237 es sorszámra váltson, egy régi ismerős és profi fotós, Süveg Áron nagy vigyorral toppant be az aulába, ahol már jó pár ferdeszemű emberke szorongatta az útlevelét és koptatta a tintát, hogy kitöltse a kötelező vízumkérő nyomtatványokat.

Ári bácsi fotózni kel ismét útra, egy pekingi meghívásra. A tapasztalt utazót sok dologról ki tudtuk kérdezni és ha minden igaz még egy necces részben, a Paki papírok beszerzésében is tud segíteni. Mert hát ebben igencsak elkél a segítség, nem egyszerű a Karakorum Highway leghosszabb szakaszának otthont adó országba bejutni, főleg ha ezt bringával akarjuk megtenni. Sajnos csak itthon jutott eszünkbe, hogy jó lett volna egy közös fotó…

Amikor sorra kerültünk, hamar felvilágosított az ügyintéző nő, hogy mivel 5 hónappal az indulást követően fogjuk elérni a kínai határt ezt a vízumot csakis az úton tudjuk beszerezni, valamelyik nagykövetségen. Tehát az iráni, a türkmén és a  kínai vízumokat is valahol útközben szákoljuk majd be. Így maradt az üzbég, tadzsik, paki engedély, amit itthonról kell intézni. Ezekhez a meghívó leveleket már megkértük.

Milyen érdekes, hogy a Kínai vízumot mentünk volna intézni és lehet így mindkettőt hamarosan kipipálhatjuk, köszönhetően, hogy jókor voltunk jó helyen. Ez a flownak a legjobb tulajdonsága. Onnan lehet felismerni, hogy jó az irány, hogy szinte magától történik meg a “csoda”. 😉

Szintén nagyot ugrottunk bringa ügyben is, ugyanis megismerkedtünk egy profi bringaépítő csapattal. A Massive Bikes lelkessége és segítőkészsége újra szertefoszlatta a kételyeket, amik a bicikli beszerzését illették az elmúlt napokban. Konkrétum még nincsen, de jó úton járunk, hogy egy olyan bringának legyünk gazdái, ami biztosan hűségesen fog szolgálni az előttünk álló hatalmas túrán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..